Опустошителна, братоубийствена война с тежки последици за целия свят –

...
 Опустошителна, братоубийствена война с тежки последици за целия свят –
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: За нас целта трябва да е мир, а не война

 „ Опустошителна, братоубийствена война с тежки последствия за целия свят – в региона на енергийната сигурност, стопанската система, инфлацията, бедността и приходите на хората. ” Такава равносметка направи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по случай навършването на една година военни дейности на територията на Украйна.
Според нея държанието на България по отношение на войната през тази година е било спорно поради политическата неустойчивост и неналичието на постоянно държавно управление, което да показва една трайна и поредна позиция.
„ Позицията на Българска социалистическа партия е  поредна и ясна:  невмешателство на България, опазване на неутралитет, филантропична помощ за бягащите от войната, за майки с деца, само че непредоставяне на оръжия и търсене на дипломатически излаз ”, уточни Нинова.
 По нейните думи, наблюдавайки събитията от последните дни, наподобява, че спорът се задълбочава.
„ За нас пътят е преустановяване на военните дейности, договаряния по дипломатически път и определяне на дълготраен мир. България може даже да бъде основател на такава политика, в случай че имаме повече самочувствие и темперамент – за нас задачата е мир, а не война ”, уверена е Корнелия Нинова.
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР